Pravila korišćenja

PRAVILA KORIŠĆENJA

Dobrodošli na portal www.rijecpravnika.org (u daljem tekstu: Riječ pravnika). Korišćenje sadržaja ovog portala je dozvoljeno pod uslovima koji se navode dalje u tekstu. Svakim pristupom portalu ili bilo kom njegovom dijelu, smatra se da je korisnik upoznat sa pravilima i uslovima korišćenja, te da ih prihvata. 

AUTORSKA PRAVA

Autor tekstova, Radić Irena je vlasnik autorskih prava na sve sopsvene sadržaje koji su objavljeni na portalu Riječ pravnika.
Prenošenje tekstova ili dijelova tekstova, dozvoljeno je u obimu od maksimalno 500 znakova i to isključivo sa početka teksta, osim u slučaju kada je sa autorom postignut dogovor o drugačijim uslovima prenošenja. 

Prilikom svakog prenošenja obavezno je navođenje izvora prije teksta samog naslova (Riječ pravnika: naslov teksta) ili ispod naslova (izvor: Riječ pravnika)  i stavljanje linka na kraju sa usmjerenjem na originalni tekst i naznakom "cijeli tekst pročitajte na": (link)

 

U slučaju prenošenja teksta ili dijela teksta ili informacija iz teksta suprotno navedenim pravilima, autor zadržava pravo da protiv prekršioca pokrene sudski postupak radi zaštite autorskih prava i naknade štete.